Helppoja ohjeita hyvään ruokaan ilman turhaa nipotusta mittojen kanssa.
Idea blogiin lähti siitä että jos kasviksista vain ketsupin kelpuuttava ja eineksiä lämmittelevä äijä jonka herkkua oli leivitetty pihvi ja ranskalaiset oppi laittamaan maukasta ruokaa kotona ja jopa pitämään kasviksista niin ei se kokkaus voi olla vaikeaa.
Tärkeintä on iloinen mieli, uskallus kokeilla ja reilu mausteiden annostelu.
maanantai 26. joulukuuta 2011
Valkosipulimajoneesi
Kun käyttää riittävästi valkosipulia niin majoneeksiksi voi valita vaikka munattoman ja maidottoman soijamajoneesin. Tällöin majoneesi kelpaa vaikka vegaaneille :)
Tarvittavat aineet:
- Majoneesi (Esim munaton Plamil joita myy ainakin Punnitse ja säästä ja Prisma)
- Valkosipulia
- Kurkkusalaattia, pikkelsiä ym mausteeksi
1. Pienennä valkosipuli ristiin leikkaamalla niin pieniksi paloiksi kuin saat
2. Lisää mukaan majoneesi
Tässä vaiheessa valkosipulimajoneesi on jo valmista :)
3. Halutessasi voit lisätä joukkoon esim kurkkusalaattia
4. Sekoita ja nauti vaikka leivän päällä