Helppoja ohjeita hyvään ruokaan ilman turhaa nipotusta mittojen kanssa.
Idea blogiin lähti siitä että jos kasviksista vain ketsupin kelpuuttava ja eineksiä lämmittelevä äijä jonka herkkua oli leivitetty pihvi ja ranskalaiset oppi laittamaan maukasta ruokaa kotona ja jopa pitämään kasviksista niin ei se kokkaus voi olla vaikeaa.
Tärkeintä on iloinen mieli, uskallus kokeilla ja reilu mausteiden annostelu.
sunnuntai 13. helmikuuta 2011
Kanaa hapanimelässä kastikkeessa
Kiinalainen kana hapanimelä-kastikeella syntyy aika helposti
Ainekset:
Riisiä 3-5dl (Jasmin tai puuroutuva)
Kanaa 2-4 filettä
Muna 1kpl
Maissitärkkelystä 1,5dl
Suolaa 2-3rkl
Öljyä reilu 0,5l (rypsiöljyä)
Kasviksia (punasipulia, paprikaa, valkosipulia, kevätsipulia, porkkanaa, sieniä, chiliä, ...)
Hienoa sokeria hieman vajaa 1dl (mieluiten ruokosokeria)
Riisietikkaa 1dl
Tomattisosetta 0,5dl (ketsuppikin käy)
1. Laita riisi kiehumaan. Vettä, riisiä ja suolaa. Keitä ja hauduta ylimääräinen vesi pois.
2. Vatkaa sekaisin 1 muna ja 1.5dl maissitärkkelystä. Lisää 1 rkl suolaa ja sekoita kanapaloihin.
3. Leikkaa kasvikset ja sekoita kastike valmiiksi. Kastike: 1dl riisietikkaa, hieman vajaa 1dl sokeria ja 0,5dl ketsuppia
4. Pannu kuumaksi ja pohjalle tilkka öljyä. Kuullota ensin hieman sipulia ja lisää sitten loput kasvikset. Paista muutama minutti.
5. Kaada kastike mukaan ja lämmitä kunnes sokeri on sulanut ja kastike hieman saostuu. Jos kastikkeesta haluaa vielä sakeampaa voi lopulksi lisätä 1rkl maissitärkkelystä ja tilkka vettä ja suurustaa kastikkeen. Siirrä valmis kastike kulhoon odottamaan
6. Pese pannu, lisää puoli litraa öljyä ja lämmitä kiehuvaksi (varmista lämpö dippaamalla kanapalalla ja sen pitäisi alkaa heti paistumaan). Kun öljy on riittävän kuumaa niin paista kanat rapean ruskeiksi pienissä erissä.
Ja eikun syömään.