lauantai 5. helmikuuta 2011

Sinisimpukoita valkoviinikastikkeessa


Eipä ollut kovin vaikeaa tehdä simpukoita, vaikka olikin ihka ensimmäinen yritys :)
Eivät ne tosin kovin kummoisia olleet, mutta liemi oli ihan maukasta ja jokainen voi sinne heitellä muitakin aineita - oman maun mukaan

Tarvittavat aineet:
- Simpukoita
- Voita
- Sipulia
- Valkosipulia
- Valkoviiniä (maultaan juotavaksi kelpaavaa)

Muista testata että simpukat ovat vielä eläviä. Tämä tapahtuu kopauttamalla hieman avoinaista simpukkaa napakasti vaikka veitsellä ja jos simpukka ei sulkeudu niin se todennäköisesti on jo kuollut eikä sitä kannata kokata. Muista myös pestä simpukat ennen valmistusta!


1. Kattilaan laitetaan reilu kimpale voita. Sen verran että voin sulettua pohja peittyy



2. Heitä sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli. Kuullota kunnes sipuli hieman pehmenee



3. Kaada mukaan valkoviiniä tai vedellä laimennettua valkoviiniä (1 osa vettä 2 osaa valkoviiniä). Sopiva määrä on noin 2-3cm pohjalla. Kuumenna kiehuvaksi että oikein höyryää ja jäljellä enää noin 1-2cm nestettä



4. Kun Viini kiehuu niin sekaan kaadeteen simpukat. Kansi päälle ja tarkastellan milloin kaikki ovat auenneet. Menee noin pari minuuttia. Jos keität liian pitkään niin muuttuvat kuulemma kumisiksi.


5. Kun simpukat ovat auenneet niin kokkaus on valmista tarjottavaksi