sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lämpimät voileivät


Jos illalla huikoo ja haluaa nopeasti jotain lämmintä syötävää eräs helpoimpia vaihtoehtoja on lämpimät voileivät.


Leivät:
- Paatoleipää. Kaikki käy. Vähähiilarinen (esim Minihiilari), gluteeniton, kuituinen, graham tai vaikka sitten ruis. Jos ei löydy paahtoleipää niin mikä tahansa pehmeä vaalea(hko) viipaloitu leipä käy. Myös pakkasesta voi ottaa vaikka suoraan pellille. Kyllä ne uunissa sitten sulavat. (Huom: Oikein pehmeä leipä kuten tuo Minihiilari tai ranskanleipä on jopa helpompi voidella kun on vielä hieman jäässä tai kohmeessa)

Täyte:
- Paistettua ja maustettua jauhelihaa
- Kinkkua
- Sipulia
- Jalapenoja
- Salamia
- Paprikaa
- Ananasta
- Mitä mieli tekee
- Ja juustoa. Itse suosin kermajuustoja



Leikka ensin kaikki ainekset pieniksi paloiksi ja kerää ne yhteen kulhoon. (Huom: Jos syöjillä on makueroja niin laita ensin kaikki kaikille tulevat aineet ja juuston lisäämisen jälkeen päällystä ronkeleimpien leivät ja sitten lisäät kulhoon uudet aineet jäljelle jääneiden sekaan joilla sitten päällystetään herkkusuiden leivät)



Lopuksi lisää juusto ja sekoita kaikki sekaisin. Lisää juustoa tarpeen mukaan eli pienikin määrä riittää, mutta jos haluaa juustoisia leipiä niin silloin sen juuston täytyy määrällisesti erottua selvästi muista täytteistä.



Voitele leivät



Sitten täyte leipien päälle. Helpointa nostaa ensin kasa keskelle leipää ja sitten vähän painella ja levitellä sitä tasaisemmin leipien päälle.


Uuni noin 200 asteeseen ja leivät keski- tai ylätasolle noin 15-20min. Leivät ovat valmiita kun ilman täytettä olevat leivän nurkat rapsakoituu ja juusto alkaa hieman rusehtaa. Ihan näin tummiksi ei leipiä välttämättä kannata päästää :)



Nam.