sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Grillimaustetut kananjalat/siivet ja kasvikset uunissa


Miehet eivät perinteisesti perusta kasviksista. No ne kannattaakin maustaa pihveistä tutuilla mausteilla :) Jos sinulla on oma bravuri mausteseos kesän grillailuihin niin suosittelen käyttämään samaa myös tämän ruoan maustamiseen.


Tarvittavat ainekset:
Kananjalkoja (myös siivet tai koivet kelpaavat mutta paistoaika muuttuu)
Raakoja kasviksia suikaleina (saavat olla jäisiäkin)
- lanttua
- porkkanaa
- punajuurta
- papuja
Rypsiöljyä
Mausteita




Kaada kuppiin reilusti öljyä ja päälle todella reilusti mausteita. Itse laitan hieman soijaa, paljon mustapippuria sekä jauheena että rouheena, paprikajauhetta, grillimaustetta ja mitä muuta hyllystä nyt sattuu löytymään. Jos itselläsi on hyvä mausteseos grillauksiin niin käytä sitä mutta laita vain enemmän öljyä mukaan.




Sekoita mausteet öljyyn ja kaada kanojen ja kasvisten päälle. Pyörittele aineksia käsin jotta maustetta on tasaisesti joka puolella. Tarvittaessa voit vielä lisätä öljyä ja vaikka grillimaustetta.




Kaikki voi kaataa myös sekaisin pellille, mutta halutessasi voit pitää kanat ja kasvikset erillään. Pistä uuniin 250 asteeseen ja anna olla noin tunti. Kääntele puolen tunnin kohdalla. Kanat ja kasvikset ovat valmiita yhtä aikaa




Ja herkullinen, karppaajallekkin sopiva annos, on valmis nautittavaksi. Reunalle voi halutessaan laittaa myös hieman valkosipulimajoneesia :)