Helppoja ohjeita hyvään ruokaan ilman turhaa nipotusta mittojen kanssa.
Idea blogiin lähti siitä että jos kasviksista vain ketsupin kelpuuttava ja eineksiä lämmittelevä äijä jonka herkkua oli leivitetty pihvi ja ranskalaiset oppi laittamaan maukasta ruokaa kotona ja jopa pitämään kasviksista niin ei se kokkaus voi olla vaikeaa.
Tärkeintä on iloinen mieli, uskallus kokeilla ja reilu mausteiden annostelu.
sunnuntai 12. helmikuuta 2012
Grillimaustetut kananjalat/siivet ja kasvikset uunissa
Miehet eivät perinteisesti perusta kasviksista. No ne kannattaakin maustaa pihveistä tutuilla mausteilla :) Jos sinulla on oma bravuri mausteseos kesän grillailuihin niin suosittelen käyttämään samaa myös tämän ruoan maustamiseen.
Tarvittavat ainekset:
Kananjalkoja (myös siivet tai koivet kelpaavat mutta paistoaika muuttuu)
Raakoja kasviksia suikaleina (saavat olla jäisiäkin)
- lanttua
- porkkanaa
- punajuurta
- papuja
Rypsiöljyä
Mausteita
Kaada kuppiin reilusti öljyä ja päälle todella reilusti mausteita. Itse laitan hieman soijaa, paljon mustapippuria sekä jauheena että rouheena, paprikajauhetta, grillimaustetta ja mitä muuta hyllystä nyt sattuu löytymään. Jos itselläsi on hyvä mausteseos grillauksiin niin käytä sitä mutta laita vain enemmän öljyä mukaan.
Sekoita mausteet öljyyn ja kaada kanojen ja kasvisten päälle. Pyörittele aineksia käsin jotta maustetta on tasaisesti joka puolella. Tarvittaessa voit vielä lisätä öljyä ja vaikka grillimaustetta.
Kaikki voi kaataa myös sekaisin pellille, mutta halutessasi voit pitää kanat ja kasvikset erillään. Pistä uuniin 250 asteeseen ja anna olla noin tunti. Kääntele puolen tunnin kohdalla. Kanat ja kasvikset ovat valmiita yhtä aikaa
Ja herkullinen, karppaajallekkin sopiva annos, on valmis nautittavaksi. Reunalle voi halutessaan laittaa myös hieman valkosipulimajoneesia :)