lauantai 20. lokakuuta 2012

Omatekoinen helppo lasagne (myös gluteenittomana)


Tarvittavat asinekset
- Sipuli
- Jauheliha
- Öljyä paistamiseen
- Mausteet (suola, mustapippuri, oregano, paprikajauhe)
- Paseerattu tomaatti
- Lasagnelevyjä
- Maitoa



Pilko sipuli ja kuullota tilkassa öljyä hieman pehmeäksi.



Lisää jauheliha ja paista sipulin kanssa (sen verran että punaisuus vähenee lihasta)



Lisää reilusti maustetta. Suolaa, mustapippuria, oregaanoa ja paprikajauhetta



Kun jauheliha on paistettu kypsäksi (punaisuus kadonnut) lisää paseerattu tomattisose. Voit myös käyttää tuoreita tomaatteja pilkottuina





Lisää kastikkeeseen maitoa pitkä loraus (noin 1-2dl)




Lisää vuoan pohjalle ensin kerros kastiketta



Sitten lisätään lasagnelevyjä kerros






Ja uusi kerros kastiketta



Jos sitten käy kuin minulla että kastiketta tuntuu olevan aivan liian vähän niin tässä vaiheessa vain nopeasti toinen paketillinen paseerattua tomaattia ja pikaisesti sekoitetaan




Lisää jauhelihaa ja lasagnea vuorotellen kerros kerrokselta (lasagnelevyjä ylensä riittää 2-3 kerrosta)



Vajaat levyt voi ripotella päälle



Lopuksi loput kastikkeesta päälle



Sitten painele levyjä siten että pääsevät uppoamaan mahdollisimman hyvin kastikkeen alle



Sitten vielä tarpeen mukaan maitoa että kastiketta varmasti on riittävästi. Sekoittaminen ei ole tarpeen. Maito kyllä tasoittuu sinne itsestään uunissa.




Uunissa 200 asteessa noin 40min



Nautitaan esim hyvän salaatin kera