Helppoja ohjeita hyvään ruokaan ilman turhaa nipotusta mittojen kanssa.
Idea blogiin lähti siitä että jos kasviksista vain ketsupin kelpuuttava ja eineksiä lämmittelevä äijä jonka herkkua oli leivitetty pihvi ja ranskalaiset oppi laittamaan maukasta ruokaa kotona ja jopa pitämään kasviksista niin ei se kokkaus voi olla vaikeaa.
Tärkeintä on iloinen mieli, uskallus kokeilla ja reilu mausteiden annostelu.
lauantai 20. lokakuuta 2012
Omatekoinen helppo lasagne (myös gluteenittomana)
Tarvittavat asinekset
- Sipuli
- Jauheliha
- Öljyä paistamiseen
- Mausteet (suola, mustapippuri, oregano, paprikajauhe)
- Paseerattu tomaatti
- Lasagnelevyjä
- Maitoa
Pilko sipuli ja kuullota tilkassa öljyä hieman pehmeäksi.
Lisää jauheliha ja paista sipulin kanssa (sen verran että punaisuus vähenee lihasta)
Lisää reilusti maustetta. Suolaa, mustapippuria, oregaanoa ja paprikajauhetta
Kun jauheliha on paistettu kypsäksi (punaisuus kadonnut) lisää paseerattu tomattisose. Voit myös käyttää tuoreita tomaatteja pilkottuina
Lisää kastikkeeseen maitoa pitkä loraus (noin 1-2dl)
Lisää vuoan pohjalle ensin kerros kastiketta
Sitten lisätään lasagnelevyjä kerros
Ja uusi kerros kastiketta
Jos sitten käy kuin minulla että kastiketta tuntuu olevan aivan liian vähän niin tässä vaiheessa vain nopeasti toinen paketillinen paseerattua tomaattia ja pikaisesti sekoitetaan
Lisää jauhelihaa ja lasagnea vuorotellen kerros kerrokselta (lasagnelevyjä ylensä riittää 2-3 kerrosta)
Vajaat levyt voi ripotella päälle
Lopuksi loput kastikkeesta päälle
Sitten painele levyjä siten että pääsevät uppoamaan mahdollisimman hyvin kastikkeen alle
Sitten vielä tarpeen mukaan maitoa että kastiketta varmasti on riittävästi. Sekoittaminen ei ole tarpeen. Maito kyllä tasoittuu sinne itsestään uunissa.
Uunissa 200 asteessa noin 40min
Nautitaan esim hyvän salaatin kera