lauantai 20. lokakuuta 2012

Kanakastike ja riisipasta



Tarvittavat ainekset:
- Maustamattomia kanafileitä
- Pastaa / riisipastaa
- Tuorejuustoa
- Kermaa/maitoa (ei pakollinen)
- Suolaa, currya, grillimaustetta, paprikajauhoa ym mausteita
- Öljyä paistamiseen





Laita pasta kiehumaan. Nykyään on olemassa myös riisistä tehtyä pastaa. Lisää hieman suolaa. Ei tarvitse paljoa koska maku tulee kastikkeesta. Keittoaika vaihtelee joten tarkista se pussin kyljestä. Muista sekoittaa aina välillä ettei pasta pala pohjaan. Älä myöskään keitä ylikypsäksi tai pastan koostumus hajoaa ja siitä tulee mössöä.



Pannulle rasvaa. Itse käytän ylensä kookosrasvaa tai rypsiöljyä



Leikkaa maustamattomat kanafileet siivuiksi ja paista niihin ensin vaalea pinta. Lisää sitten reilusti maustetta. Itse käytän currya, suolaa ja grillimaustetta/paprikajauhoa.



Paista hyvin samalla sekoitellen ja käännellen. Kana ei saa jäädä raa'aksi ja mausteet on hyvä saada jakautumaan tasaisesti. Kanoista irtoava lihasneste muodostaa kastikkeen perustan. Jos kanoista ei irtoa yhtään nestettä voit lisätä tilkkasen vettä.



Lisää hieman tuorejuustoa


Ja lopussa hieman kermaa tai maitoa (tämän voi jättää pois)



Jos haluat kastikkeesta tanakamman niin käytä enemmän tuorejuustoa ja maidon asemesta kermaa.