Helppoja ohjeita hyvään ruokaan ilman turhaa nipotusta mittojen kanssa.
Idea blogiin lähti siitä että jos kasviksista vain ketsupin kelpuuttava ja eineksiä lämmittelevä äijä jonka herkkua oli leivitetty pihvi ja ranskalaiset oppi laittamaan maukasta ruokaa kotona ja jopa pitämään kasviksista niin ei se kokkaus voi olla vaikeaa.
Tärkeintä on iloinen mieli, uskallus kokeilla ja reilu mausteiden annostelu.
lauantai 5. helmikuuta 2011
Mureat possun kylkiluut
Herkullisen mureat kylkiluut eivät synny hetkessä joten varaa riittävästi aikaa. Tämän ohjeen mukaan valmistetut "luut" ovat valmiita syötäväksi noin 3h jälkeen.
Tarvittavat aineet:
- Possun kylkiluita ("ribsejä")
- Suolaa
- Grillimaustetta
- Foliopaperia
- Öljyä (Olivi/rypsi)
1. Osta riittävä määrä kylkirivejä. Ainakin rivi per henkilö! Nämä ovat niin suussa sulavia että niitä menee vaikka ei olisi nälkäkään :)
2. Reilusti suolaa ja grillimaustetta molemmin puolin. Mielummin liikaa kuin liian vähän.
3. Ota iso palanen foliopaperia(per kylkirivi) ja öljyä se hyvin.
4. Asettele maustetut rivit öljyttyyn folioon ja kääri umpeen
5. Uuni 200°C ja paista keskiosassa 2h
6. Kahden tunnin päästä avaa foliot ja jätä vielä jälkilämpöön puoleksi tunniksi keräämään väriä pintaan
7. Ja ei muuta kuin tarjolle! Ja kun syödään sormin niin muista varata riittävästi paperia pyyhkimiseen :)