sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Herkullisia lättyjä (ilman gluteenia)



Lätyt/letut ovat herkkua niin lapsille kuin aikuisillekkin. Ne vain perinteisesti tehdään valkoisista vehnäjauhoista ja maustetaan sokerilla. Tässä olisi ohje jolla ne saa yhtä maistuviksi ilman turhaa gluteenia.


Tarvittavat aineet:
Maitoa 5dl
Munia 4kpl
Öljyä 1rkl (rypsi)
Suolaa 1tl
Vanilijaa 1/4 tl (ei vanilijasokeri)
Jauhoa 2,3-3dl (käytä sekoitusta jossa vähintään kahta eri jauhoa. Täysjyväriisi-, tapioca-, tattari- ja quinoajauhot käyvät ainakin. Myös perunajauhoa voi käyttää, mutta se tekee taikinasta hieman venyvää)
Voita (paistamiseen)





Lisää ensin kaikki muut ainekset paitsi jauhot ja sekoita. Vanilijansimeniä voi joko itse raaputtaa vanilijatangosta tai ostaa sitä valmiina purkissa.




Lopuksi lisää jauhot hitaasti kokoajan sekoittaen




Muista sekoittaa taikinaa aina ennen kuin otat annoksen pannulle. Tapioca jauho painuu aina pohjalle




Taikinaa per lettu menee noin 1dl riippuen pannun koosta. Letuista voi tehdä myös hieman paksumpia jotta ne pysyvät paremmin kasassa




Paistetaa mieluiten oikealla voilla jotta saadaan mukava väri




Valmista tuli ja hyvälle maistui :)


, tattari,